Masajului anticelulitic
26/10/2018

Pielea de portocală, stilul de viață sedentar (plimbările până la frigider nu se iau în calcul), alimentație necorespunzătoare cu excesul de dulciuri și grăsimi, dezechilibru hormonal – sunt factori principali, care determină femeile să se gândească la un masaj special, pentru combaterea celulitei. Această boală (da, da, nu doar un defect cosmetic, ci o boală!) se caracterizează prin modificări treptate ale stratului de grăsime subcutanată, care se manifestă în exterior sub formă de gropițe și denivelări pe coapse, fese sau abdomen. Drept rezultat, pielea devine similară cu o coajă de portocală.

Pentru prima dată, celulita a fost identificată ca o problemă de către proprietara unui salon de frumusețe din New York - Nicole Ronsard. Ea a descris nu numai boala, ci și metodele anticelulitice (inclusiv masajul), care au adus popularitate salonului, iar proprietara la rândul ei, a câștigat mulți bani.

Cum să aflați, dacă aveți nevoie de un masaj anticelulitic?

Diagnosticarea unei celulite evidente, nu ar fi necesară, denivelările și gropițele de pe piele sunt vizibile cu ochiul liber. Determinarea celulitei, care abia se formează, de asemenea, nu reprezintă un proces complicat. Acest lucru se poate face folosind metoda "ciupitului". Pur și simplu strângeți pielea de pe coapse într-un strat, cu degetele. În prezența celulitei, veți vedea în locul "ciupitului" denivelări și gropițe, care seamănă cu coaje de citrice. Este și cazul vostru? Chiar acum începeți cursul online de masaj anticelulitic!

 

Pas cu pas

Esența procedurilor anticelulitice constă în creșterea temperaturii pielii, sub influența mișcărilor de masaj și a efectelor directe asupra mușchilor, a țesutului adipos și a pereților vasculari. Acest lucru contribuie la microcirculația intensă a sângelui, la accelerarea nutriției și la reînnoirea celulelor pielii și la eliminarea elementelor dezintegrate din ea.

 

  1. Alegem tipul de masaj

Saloanele de înfrumusețare și cabinetele de masaj, oferă o mare varietate de programe și tehnici de masaj anticelulitic. Lista celor mai frecvente este următoarea:

 

  • Masajul manual. Aceasta este cea mai uzuală și cea mai eficientă metodă. În salon, un masaj manual împotriva celulitei este efectuat de către un specialist calificat, care deține echipament special. Efectul procedurilor în salon va fi maximizat, dar la începutul apariției celulitei, pot fi obținute rezultate bune și dacă vă masați singure.

 

  • Masajul cu ajutorul unor dispozitive speciale. Pentru un efect persistent, plăcut ochiului, se recomandă efectuarea unui masaj împotriva celulitei cu ajutorul unor dispozitive speciale. Dintre acestea, cele mai comune sunt periile de masaj și aparatele de vibromasaj, dar puteți găsi opțiuni și mai exotice.

 

  • Masajul de drenaj limfatic. Poate fi efectuat fie manual, fie cu aparate speciale. Tehnica masajului anticelulitic cu efect de drenaj limfatic, constă în masarea nu în direcții aliatorii, ci strict în direcția în care se mișcă limfa (de la extremități până la centrul corpului și până la inimă). Efectul este destul de puternic și se recomandă mai ales dacă celulita este prea evidentă, sau dacă intenționați să scăpați de coaja de portocală într-un timp scurt.

 

  • Masajul cu borcane. Această tehnică de masaj anticelulitic este denumită "vacuum". Borcanul este fabricat dintr-un material elastic special (nu se aplică borcane de sticlă pentru masaj anticelulitic!). Eliminând aerul din borcan, strângeți un pic stratul de piele și astfel se efectuează masarea țesuturilor și creșterea fluxul de sânge. Masajul cu borcane este eficient nu numai împotriva celulitei, dar este de asemenea benefic în prevenirea și tratarea multor boli chirurgicale și neurologice (nu uitați să consultați medicul).

 

De asemenea, există și diverse dispozitive, cum ar fi Starvac - un aparat multifuncțional, pentru terapia locală cu vacuum roller, aparate pentru masaj GPL etc.

 

2. Alegeți ingrediente ajutătoare

Astăzi piața oferă o diversitate mare de produse cosmetice industriale, care completează foarte bine tehnicile manuale și tehnicile de masaj anticelulitic. În plus, cosmetologii în saloane și acasă folosesc uleiuri, sucuri, cafeaua, mierea și sarea. Potrivit experților, cele mai eficiente sunt uleiurile naturale de scorțișoară, portocală, lămâie, fucus, piper și altele.

Este suficient să aplicați o cantitate mică de ulei pe piele, înainte de masaj și să adăugați puțin câte puțin, deoarece uleiul se îmbibă în timpul procedurii.

 

3. Începem masajul

Pasul nr. 1: Tehnica corectă a masajului anticelulitic ar trebui să înceapă cu mângâieri de la nivelul membrelor (spre inimă). Mișcarea trebuie să fie rapidă și intensă, pentru a încălzi bine pielea.

 

Pasul nr. 2: După ce zona de masaj a fost încălzită, treceți la frecare. Mișcările unui masaj anticelulitic se pot face manual, cu ajutorul dispozitivelor speciale, cu buretele sau cu ajutorul țesăturilor dure . Dacă sunteți predispuși la umflături, frecarea trebuie să fie completată cu o ușoară furnicătură (mișcare similară cu cea a frământării aluatului).

 

Pasul nr. 3: Folosim tehnicile de stoarcere. De regulă, acestea sunt folosite în timpul masajului manual, împotriva celulitei. Pentru a face acest lucru, este necesar să apucați pielea cu ambele mâini, deplasându-vă în sus, în direcția corpului, „storcând” pielea, în direcția mișcărilor mâinilor. Această tehnică îmbunătățește reținerea limfei și a excesului de lichid, împreună cu substanțele metabolice dăunătoare.

 

Pasul nr. 4: Efectul de shock-vibrații. Această tehnică de masaj anticelulitic, include quilting, patting, slapping și tingling. Sarcina lor este să creeze o hipermie rezistentă asupra pielii (încălzire și roșeață).

 

Metode anticelulitice:

Quilting – întinderi ușoare ale pielii .

Patting - lovituri ușoare, care se realizează cu o palma grupată. Pentru această tehnică de masaj anticelulitic, strângeți palma mâinii, ca și cum a-ți cere ceva și cu partea interioară, efectuați loviturile.

Slapping, la fel ca și patting, se efectuează cu partea interioară a palmei, dar de data aceasta, palma este deschisă.

Mișcări în stil „greblă”. Se efectuează cu partea exterioară a articulațiilor degetelor. Degetele trebuie să fie lipite de palmă (în semi-pumn) și se apucă pielea, mișcând degetele în ritm accelerat.

 

Cursul anticelulitic obișnuit conține aproximativ zece ședințe de masaj, care durează între 2 săptămâni până la o lună. Procedura trebuie făcută peste o zi sau două, în funcție de reacția pielii și a stării generale de sănătate. Pentru un rezultat sigur, cursul trebuie să fie repetat de 2-3 ori pe an. Și nu uitați, o asemenea „luptă” împotriva celulitei nu este recomandată tuturor. De exemplu, în caz de tromboflebită, boli feminine (ginecologice) și boli de piele, este mai bine să vă abțineți de la această procedură, sau să o aplicați cu prudență.

 

Puteți să scăpați de celulită numai dacă există o abordare adecvată pentru rezolvarea problemei, și anume:

  • Să tineți dietă.
  • Să faceți sport .
  • Să faceți proceduri cosmetice în mod regulat.
  • Să faceți masaj special.

Ultimul punct al acestei liste reprezintă o etapă foarte eficientă. Masajul zonelor problematice (în special în stadiile inițiale ale celulitei) poate fi efectuat cu succes chiar și acasă; dacă celulita a avansat până la ultimele etape, e mai bine să vă încredințați unui specialist.

 

Mierea și procedurile anticelulitice

Tehnica masajului anticelulitic cu miere este foarte populară. Se folosește doar mierea naturală, care nu conține aditivi.

Se permite adăugarea câtorva picături de ulei aromatic, iar amestecul trebuie utilizat imediat după preparare.

 

După finalizarea masajului, trebuie să faceți un duș cald și să aplicați orice hidratant pe piele.

 

Complexul special Wellness & Spa Termal sugerează abordarea problemei într-un mod cuprinzător, și anume alcătuirea unui program individual, care poate include următoarele proceduri:

- sauna rusească, vă recomandăm să o faceți înainte de masaj, pentru a încălzi bine corpul,

- curățarea pielii cu diferite peelinguri, recomandăm peeling cu grapefruit, cafea și toate peelingurile pe baza de miere,

- masajul anticelulitic în sine, se poate alterna, de asemenea, cu un masaj pentru zonele problematice, precum un masaj de modelare "fese braziliene",

- pentru a obține un efect bun de detoxifiere, faceți ședințe de împachetare,

- recuperarea echilibrului de apă cu ajutorul ceaiurilor pe bază de plante și smoothie pentru detoxifiere.

Vă dorim să obțineți forme dorite și un corp frumos, fără celulită!

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.

Ok