Masajul balinez
16/08/2019

Principiile masajului balinez

Scopul masajului balinez este oferirea unui echilibru perfect intre corp si suflet, oferind o binemeritata stare de bine. Obiectivul unei sedinte de masaj balinez este de a stimula punctele energetice ale corpului. Odata activate, aceste puncte favorizeaza circulatia sangelui si activeaza sistemul imunitar al organismului.

Ca toate masajele de provenienta asiatica, si masajul balinez este bazat pe elementele naturale care compun universul: apa, focul si aerul. Aceste trei elemente sunt apoi impartite pe intreg corpul, iar masajul balinez actioneaza asupra la trei sisteme: sistemul nervos, sistemul hormonal si sistemul digestiv. Tratarea acestor trei sisteme este o sursa de echilibru pentru pacient.

Beneficii:

  • Ajuta la eliberarea organismului de stres
  • Indeparteaza durerile musculare
  • Reduce insomnia si calmeaza mintea
  • Trateaza si elimina anxietatea si depresia

 

  1. Cum se desfasoara o sedinta de masaj balinez în complexul Wellness&Spa Termal

Masajul se efectueaza in 3 etape:

1. Ritualul imbaierii picioarelor - cu scopul eliminarii energiei negative. (e atât de plăcut și atât de spa, încât poate fi practicat cel puțin o dată pe săptămână.) Se ia un recipient măricel, în care să încapă ambele picioare, se umple cu apă caldă și câteva ingredienteminune: sare de mare, trei picături din ulei eteric dulce șicâteva petale de trandafiri. Picioarele se lasă la înmuiat cel puțin 5 minute, dupa care maseorul cu grija maseaza fiecare talpa cu ajutorul unui prosop. Datorita acestui ritual, se va scăpa în timp de pielea uscată și aspră de pe călcâie.

2. Masajul prin patura

Masajul este executat cu policele (primul deget de la mana, degetul mare), cu indexul (degetul arătător) sau palmele. In corespondenta cu pozitia piciorului, se maseaza cu miscari de presare, punctiforme sau miscari laterale de du-te-vino.
Presiunea in timpul masajului trebuie sa fie crescatoare in intensitate: se incepe cu apasari usoare si se mareste gradat apasarea. Cand se maseaza zone intinse, sensul de lucru este dinspre calcai spre degete si nu invers,si de la calcai spre fesa pentru a nu frana curentul limfatic.
 

3. Masajul cu uleiuri aromatice

Utilizarea aromoterapiei ca "supliment" al masajului conduce la optimizarea efectelor benefice pe care acesta le are asupra organismului, pielea absoarbe uleiul cu care este unsa si contribuie la modificarea starii de spirit.

Masajul balinez prelucreaza tot corpul, se prelucreaza nu doar pielea, dar si tesutul muscular si tesuturile moi.Tehnica masajului balinez este formata din manevre slabe si fine cu urmare a manevrelor mai profunde. Toate miscarile sunt de jos in sus spre cap si sunt simetrice pe ambele parti a corpului.

Asiaticii explica eficienta terapeutica a acestei forme de masaj balinez, prin faptul ca se actioneaza asupra celor 12 meridiane care strabat corpul. Fiecare meridian corespunde unei parti a corpului sau a unor functii anume ale organismului. Prin aceste meridiane trece o forma de energie numita qi sau ki, care este responsabila de buna functionare a diferitelor parti sau organe. Terapeutul actioneaza asupra meridianelor imbunatatind circulatia qi prin miscari incete, lungi si de profunzime.

In timpul terapiei sunt utilizate o varietate de tehnici, inclusiv rularea pielii, framantarea si stimularea punctelor de presiune, in combinatie cu uleiuri esentiale calde pentru un efect calmant asupra organismului.

 

Durata masajului: 90 min

Cabinetul: Balinez, Gavaii și Safary

Uleiul aromatic de: iasomie, ylang-ylang, lemnul de santal, lavanda

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.

Ok